A weboldal a megfelelő működés érdekében HTTP sütiket használ.
Értettem
Bővebb információk

Szabadtéri közösségi tér fejlesztése, Kazincbarcikán - TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00104  

A projekt címe: 
Szabadtéri közösségi tér fejlesztése, Kazincbarcikán
A projekt kódszáma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00104
Kedvezményezett: Barcika Park Nonprofit Kft, 3700 Kazincbarcika, Kuruc út 9. 
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 79.646.167 Ft
A Támogatás intenzitása: 48,24%

A város fejlesztési céljai között markánsan szerepel, hogy bővítse és fejlessze azon szolgáltatások körét, melyek leginkább a fiatalok, kisgyerekes családok céljait, érdekeit szolgálják. Cél, hogy ezen keresztül vonzóvá tegye a várost a családok, fiatalok számára. A város az elmúlt években elhatározta, hogy a Völgy park mellett, további városrészekben alakít ki nagyobb méretű játszóteret a kisgyermekes családoknak. Az egyik ilyen terület a Fő téri játszótér.  Itt 2018-ban megvalósult egy sportcélú fejlesztés, szabadtéri sportpályák létesültek, míg a beruházás következő üteme a játszótér fejlesztése. Biztosítani szeretnénk, lehetőleg térben elkülönülten a kisgyermekes, óvodás és kisiskolás gyermekek, valamint tinédzserek szórakozási, játszási lehetőségeit. Fontos, hogy a fejlesztések során padok kikerüljenek, kis közösségi terek jöjjenek létre, ahol a felnőttek, gyerekek találkozni, beszélgetni tudnak. A projekt előkészítettsége a lakosság és az érintettek bevonásával lakossági fórum került megrendezésre 2017. őszén, ahol megfogalmazódtak a lakosság részéről a játszótér kialakítási igények, illetve a játszótérrel, közösségi területtel kapcsolatos funkciók, elvárások.
A településrendezési tervhez való illeszkedés biztosított, a tervezett beruházás megvalósításához nem szükséges a településrendezési terv és a kapcsolódó szabályzatok módosítása. A beruházás megvalósításához szükséges műszaki, kiviteli terv elkészült. A beruházás megvalósításához nem szükséges építési engedély. A tervezett beruházás kapcsán nem szükséges közművek cseréje, vagy kiváltása. Az önkormányzat saját forrásból építi ki, illetve fejleszti a téren, valamint a tér környezetében a közvilágítást. Melynek során a legmodernebb, energiatakarékos technológiát fogják használni. Partnerségi tervezés kapcsán konzultáltunk a környék lakosaival, illetve különösen figyelembe vettük a kisgyermekes családok, az unokáikkal foglalkozó idősek véleményeit, javaslatait. Ennek kapcsán például a projekt részeként megvalósul egy automata működésű mellékhelyiség.
A közösségi tér fejlesztése fejlesztése (zöldfelület, gyalogos közlekedési felületek fejlesztés) részeként megvalósul 
•    játszótér kialakítása 
•    burkolt gyalogos közlekedési felületek létrehozása
•    zöldfelületek megújítása, zöldfelületi szigetek kialakítása, faültetés 
•    a játszótéren, illetve a kapcsolódó gyalogos burkolt felületen, zöldfelületen biztosítjuk az akadálymentes közlekedést és megközelítést.